neljapäev, 21. juuli 2016

PASTA VEISELIHA JA PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA



Vaja läheb:

Veiseliha lõigud 150-200 grammi 

Tagliatelle pastat 1 pakk 
Päikesekuivatatud tomateid 8 tk
Basiilikut
Küüslauk 1-2 küünt
Köögi toorjuustu (umbes 1/3 pakist - mina kasutan Piimameister Otto 400g toorjuustu)
Maitsestamiseks soola, pipart, soovi korralkuivatatud tšilli laaste

Valmistamine:

Keeda pastat nagu tavaliselt - vastavalt maitsele, kas al dente või päris pehmeks.
Pruunista suurel pannil väheses õlis lihalõigud (maitsest soola ja pipraga), lisa tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja toorjuust. Kuumuta ja lõpus lisa väike peotäis hakitud basiilikut.
Tõsta keedetud pasta pannile ja sega kastmega.
Toorjuustu kogus sõltub eelkõige sellest kui kreemjat pastat te soovite.

Koostisosade kasulikkus


Basiilik:

Basiilik edendab seedimist ja leevendab spasme. Sisaldab eugenooli, mis aitab põletikulisi haigusi leevendada. Kasulik on ka antioksüdant beetakaroteen, mille suurepäraseks looduslikuks allikaks see maitsetaim on. Beetakaroteen tugevdab ja soodustab immuunsüsteemi tööd ning väldib veresoonte kahjustumist vabade radikaalide hävitamise käigus. Lisaks leidub taimes unikaalseid flavonoide, mille ülesandeks on kaitsta rakke ja kromosoome oksüdeerumise tagajärjel tekkinud kahjustuste eest. Kõige tipuks saab inimene basiiliku tarvitamisel korraliku koguse A-vitamiini, rauda, kaltsiumi ja magneesiumi.

Päikesekuivatatud tomatid:

Sellistes tomatites säilivad hästi kõik toiteained,  saame kätte kõik mineraal- ja kiud­ained ning fütokemikaalid kontsentreeritud kujul. Päikesekuivatatud tomatites sisalduvat lükopeeni omastab inimorganism ligi 50% paremini kui konservtomatist, värske tomatiga võrreldes isegi mitu korda paremini.

Veiseliha:

Veiseliha on suure toiteväärtusega ja täidab hästi kõhtu. Sisaldab rohkesti A- ja E-vitamiine, rikkalikult oomega-3-rasvhappeid ning linoleenhappeid.  Ja lihale iseloomulikult muidugi ka proteiini ja rauda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar